Арестович, Гордон і Тимошенко - кому найбільше не довіряють українці

Запитали українців, кого вони найбільше довіряють та не довіряють серед українських політиків і діячів. Результати опитування, проведеного Центром Разумкова наприкінці вересня, показали, що найвищий рівень довіри мають чинний глава держави Володимир Зеленський, очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім та інші політики і діячі.

Згідно з опитуванням, до Зеленського довіра висловлюється 75% респондентів, до Кіма - 64%, до волонтера Сергія Притули - 51%. Також певний рівень довіри виявили до радника глави Офісу президента Михайла Подоляка (45%), мера Києва Віталія Кличка (44%) і секретаря РНБО Олексія Данілова (42%).

У рейтингу довіри потрапили також глава СБУ Василь Малюк (34%), журналіст Юрій Бутусов (31%), волонтер Сергій Стерненко (28,5%), глава МВС Ігор Клименко (26%) та міністр оборони Рустем Умєров (25%).

Антирейтинг довіри очолюють депутати Юрій Бойко та Юлія Тимошенко, до яких не довіряють 82% опитаних громадян. Також серед політиків з найбільшим рівнем антидовіри виявилися Петро Порошенко (73%), колишній радник Офісу президента Олексій Арестович (71%), журналіст Дмитро Гордон (58%), глава фракції "Слуга Народу" Давид Арахамія (54%) та керівник Офісу президента Андрій Єрмак (53%).

Опитування Центру Разумкова проводилося з 21 до 27 вересня 2023 року і включало в себе 2016 повнолітніх громадян на всій території України, за винятком тимчасово окупованих територій. Зауважимо, що теоретична похибка опитування не перевищує 2,3%.

Згідно з іншим опитуванням, проведеним Центром Разумкова, більшість українців висловилися проти проведення загальнонаціональних виборів в Україні до завершення війни. Тільки 15% опитаних підтримують ідею проведення виборів, 21% ще не знають, і 64% висловилися проти такої ініціативи.