Арестович оцінив ймовірність наступу на Харків: "це був би подарунок нам"

Згідно з Олексієм Арестовичем, російські удари по Харкову мають на меті спровокувати відтік населення з міста і при цьому є елементи геноциду. Він стверджує, що це не поодинокі інциденти, а системний фактор.

Однак він не бачить логіки в російському наступі на Харків у найближчі місяці, оскільки відбувається активна війна на Донецькому напрямку та в північній та південній частині України. Він також зазначає, що створення такого великого угруповання для бойових дій потребуватиме багато часу та ресурсів, і це буде нелогічно з точки зору стратегії російської армії.

Арестович стверджує, що нереально створити угруповання розміром 200-300 тисяч осіб у російському Бєлгороді. Він також вказує на те, що для успішної маневреної війни потрібна висока укомплектованість та наявність техніки з тиловим забезпеченням, що відсутнє у російських військах.

Замість цього, він наголошує на небезпеці для України з боку Краматорського напрямку, де може бути додаткове 100 000 російських військових, що може призвести до проблем з обороною нашого українського тилу.

Він також зазначає, що створення непомітного угруповання у Білгородській області для наступу на Харків буде складним завданням, оскільки Україна має активні добровольчі формування, які діють у цьому районі.

Отже, Арестович вважає, що російський наступ на Харків нелогічний та має великий ризик для Росії самої. Він також наголошує на небезпеці з боку Краматорського напрямку та можливості України купірувати цю загрозу.