Арестович пропонує вирішити проблеми українців «збройним майданом»

Олексій Арестович, колишній радник Офісу президента, в інтерв'ю Rzeczpospolita назвав три варіанти розвитку подій в Україні у 2024 році.

За його прогнозом, перший варіант передбачає збройний третій майдан, де Росія, США та Китай мають укласти угоду про припинення боїв на території України. Але Арестович сумнівається, що це принесе мир, оскільки режим припинення вогню раніше порушувався. Крім того, повернення травмованих військових до зони конфлікту нарвуться на сувору реальність.

Політик переконує, що потрібні екстраординарні заходи, такі як умовний Майдан, для вирішення накопичених протиріч в Україні.

Другий варіант передбачає продовження бойових дій з підтримкою західних союзників, але не впевнений, що Збройні сили України досягнуть успіху. В такому разі, почнуться взаємні обвинувачення та пошук винних.

Третій варіант, за словами політика, є більш фантастичним. Він передбачає, що Захід передасть Україні значну кількість зброї та допомоги, і тоді Україна зможе перейти до наступу. Але Арестович сумнівається, чи буде цей сценарій реалізованим і вважає, що позитивного сценарію для України в 2024 році не передбачається.

Зазначимо, що Олексій Арестович був радником голови Офісу президента з грудня 2020 року до січня 2022 року, але пішов у зв'язку з гучним скандалом. Він зробив заяву про ракетний удар по житловому будинку, хоча офіційні джерела спростували цю інформацію, і це стало причиною невдоволення українців.