Архімандрит, якого покарав патріарх Кирило, вказав на кричущий цинізм РПЦ

Росія використовує риторику сімейних цінностей, хоча сама руйнує сім’ї в Україні - богослов

Відомий богослов, архімандрит Кирило (Говорун) заявив, що Росія популярна серед багатьох консервативних православних колах через свою риторику сімейних та традиційних цінностей. Водночас, самі росіяни фактично знищили інститут сім’ї в Україні через війну, яка ушкодила майже всі українські сім’ї. За словами архімандрита, ця риторика працює у США серед консервативних католиків, євангеліків і православних, а також впливає на православні помісні церкви, підтримуючи популярність Путіна і патріарха Кирила.

Але, на думку архімандрита, можна розкрити цю невідповідність між риторикою і практикою, пояснивши, що захист сім’ї є лише риторикою Росії, а насправді стоїть руйнування. Він намірений продемонструвати таку невідповідність у презентації у США, яка може допомогти роз'яснити романтичні уявлення про Росію.

Архімандрит Кирило також зазначив, що пояснення про російські міфи повинні бути спрямовані на кожну релігійну групу окремо, враховуючи їх релігійний, соціальний та політичний контекст. Впливати на позиції церков можна, переконавши людей, а єпископи повинні бути зваженими на думку своїх прихожан. Архімандрит привів приклад Православної церкви в Америці, яка має промосковську спрямованість, проте має багато навернених євангеліків, які вірять у традиційні цінності, пропаговані Москвою.

Відзначимо, що архімандрит Кирило (Говорун) отримав дискредитацію від Російської православної церкви після виступу проти війни РФ проти України. Він також розкрив брехню про українську церкву, яка пропагується Московським патріархатом за гроші Вадима Новинського.