АРМА обіцяє не продавати картини музейної цінності з колекції Медведчука

АРМА звернулась до Мінкульту з проханням залучити експертів

Агентство з розшуку, повернення та менеджменту активів (АРМА) звернулося до Міністерства культури та інформполітики з проханням залучити експертів до проведення додаткової експертизи полотен Медведчука і запевнило, що ті картини, які становлять культурну цінність для держави, реалізовані не будуть. Про це повідомила голова АРМА Олена Дума.

 

Картини Медведчука будуть реалізовані на аукціоні "Прозоро.Продажі"

Голова АРМА наголосила, що процес реалізації полотен, який відбуватиметься на аукціоні "Прозоро.Продажі", призупинятися не буде, і у Агентства переконані, що оцінщики нададуть виважені експертні висновки, а картини буде оцінено за ринковими цінами.

 

АРМА закликає врахувати культурну цінність картин

Міністерство культури також закликало віддати картини до музеїв, оскільки деякі колекції закладів постраждали унаслідок війни або були викрадені під час окупації. В АРМА повідомили, що у разі виявлення в колекції картин, які становлять культурну цінність для держави або можуть бути визначені як предмети музейного значення, Комісія агентства може призупинити процедуру продажу окремих лотів та вжити заходів щодо їх збереження для держави.

 

Відгуки на продаж колекції Медведчука

Якщо там є роботи музейного рівня - це ж спільна наша спадщина і нам необхідно її зберігати і забезпечувати публічний доступ - а не продавати. - сказав ексміністр культури Володимир Бородянський.

 

АРМА готує до продажу картини Медведчука

Напередодні проти продажу колекції Медведчука виступив ексміністр культури Володимир Бородянський. Міністерство культури так само закликало віддати картини до музеїв, оскільки колекції деяких закладів постраждали унаслідок війни або були викрадені під час окупації. Зараз картини перебувають на тимчасовому зберіганні у Національному художньому музеї України.