Армія Ізраїлю масовано атакувала ХАМАС

Вчора Армія оборони Ізраїлю атакувала понад 450 військових об'єктів терористичної групи ХАМАС. Наземна операція розширюється, повідомила пресслужба ЦАХАЛу.

У цій атакі Ізраїльтяни застосували удари проти центрів оперативного командування, спостережних пунктів і пускових установок протитанкових ракет бойовиків.

Подписуйтесь на наш телеграм канал новостей - INKORR

Згідно з повідомленням, розширюючи наземну операцію, ізраїльські військові здійснюють атаки на терористичні осередки, які намагалися атакувати наші війська, а також на терористичні осередки, які планували здійснити пуски протитанкових ракет. Крім того, сухопутні війська спрямовували літаки ЦАХАЛу на об'єкти терористів.

ЦАХАЛ також повідомив про поранення своїх бійців, один із офіцерів отримав тяжкі травми від мінометного снаряда, а ще один солдат отримав середньою тяжкості поранення.

В Ізраїлі офіційно оголосили війну. Військово-політичний кабінет Ізраїлю підтримав запровадження пункту 40 Алеф. Згідно з державною радіостанцією Ізраїлю Kan, це сталося вперше з 1973 року. Пункт 40 Алеф дає повну свободу дій військовим, армія повинна звітувати політичному керівництву країни.

Уранці 7 жовтня бойовники ХАМАС здійснили масований ракетний удар по Ізраїлю. Окрім цього, бойовники розпочали вторгнення на ізраїльську територію, захоплюючи території, вбиваючи людей і беручи заручників. Посольство Ізраїлю в США повідомило, що 100 ізраїльтян стали заручниками бойовиків.

За даними ЦАХАЛ, протягом першого дня війни до 1 тисячі бойовиків ХАМАС змогли потрапити на територію Ізраїлю з Сектору Гази через використання десятків "дірок" у прикордонному паркані безпеки.

З серпня Іран спільно з ХАМАСом планували комбіновану атаку на Ізраїль. Представники іранської служби безпеки допомогли ХАМАСу спланувати цей напад і дозволили його виконати під час зустрічі в Бейруті.