Армія Ізраїлю звинуватила ХАМАС у найбільш смертоносному нападі за останні місяці

Армія Ізраїлю звинуватила ХАМАС у найбільш смертоносному нападі за останні місяці

Бойовики ХАМАСу вдарили по півдню Сектора Гази, унаслідок чого загинули восьмеро ізраїльських військових

Вчора, 15 червня, в Рафаху, південному місті, яке Ізраїль назвав останнім оплотом палестинського терористичного угруповання ХАМАС, було вибух. Цей інцидент став найбільш смертоносним нападом на ізраїльські сили за останні місяці, повідомляє Politico.

«Вони знали, що їм, можливо, доведеться пожертвувати своїм життям, але вони зробили це, щоб ми могли жити в цій країні. Я вітаю їх і обіймаю їхні сім’ї», - написав міністр закордонних справ Ізраїлю Ізраїль Кац у соцмережі.

Ця атака, ймовірно, призведе до активізації ізраїльських протестувальників, які виступають за припинення вогню. Вона трапилася під час сплеску обурення в ізраїльському суспільстві через звільнення від військової служби для ультраортодоксів.

Ізраїль розпочав повітряне та наземне вторгнення до Гази відповідно до атаки ХАМАСу та інших бойовиків 7 жовтня. Унаслідок цього загинули близько 1200 людей, а також терористи взяли в заручники приблизно 250 осіб.

На початку червня Ізраїль вніс нову пропозицію щодо припинення вогню в Секторі Газа, в якій передбачається виведення ізраїльських військ та звільнення всіх заручників, що перебувають у полоні у ХАМАСу.

11 червня Рада безпеки ООН підтримала резолюцію США щодо поетапного плану припинення вогню в Секторі Гази, проголосувало за неї 14 країн. Проте ХАМАС відхилив пропозицію про звільнення заручників, представлену Джо Байденом.

Держсекретар США Ентоні Блінкен зустрівся з прем'єром Ізраїлю Беньяміном Нетаньягу, щоб обговорити пропозицію США з приводу встановлення миру в Секторі Гази, звільнення заручників та забезпечення безпеки в регіоні. Держсекретар підкреслив непохитну відданість США безпеці Ізраїлю, гарантуючи, що подібні події як 7 жовтня більше не повторяться.

Читайте також: