Армія РФ має тактичний успіх на Харківському напрямку - Генштаб

Армія РФ має тактичний успіх на Харківському напрямку - Генштаб

Генштаб про складну обстановку на Харківському напрямку

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що на Харківському напрямку оперативна обстановка залишається складною та динамічно змінюється.

За даними Генштабу, на напрямках Пильна - Лук'янці, Пильна - Глибоке, Пильна - Олійникове, Муром - Бугруватка ведуться бойові дії.

Також противник проводить штурмові дії на напрямках Стрілеча - Глибоке, Олійникове - Глибоке, Олійникове - Лук'янці, Муром - Стариця, Плетенівка - Тихе.

Ворог здійснив 22 штурмові дії на цих напрямках протягом доби.

"Ведуться бої за прикордонне місто Вовчанськ. Ворог задіяв значні сили для ведення наступу на місто у складі до 5 батальйонів та не рахується із власними втратами. Тільки вбитими на цьому напрямку російські загарбники втратили за добу понад 100 окупантів. На даний час ворог має тактичний успіх. Сплановано заходи щодо знищення противника, який вклинився в нашу оборону", - зазначили у Генштабі.

Захисники продовжують вести оборонні дії, постійно завдають вогневого ураження противнику, широко використовують безпілотні системи для розвідки та точкових ударів з метою завдання максимальних втрат.

Резерви розгортаються для стабілізації ситуації. Збереження життя своїх воїнів є одним із головних пріоритетів. Продовжується руйнування ворога", - повідомили у Генштабі.

Читайте також: