Армія РФ зараз на 15% більше, ніж вона була на початку повномасштабного вторгнення — Каволі

Командувач НАТО: Росія збільшила армію під час війни з Україною

Командувач НАТО в Європі Кристофер Каволі заявив, що Росія не тільки виплатила втрати своїх солдатів під час війни з Україною, але також значно збільшила свою армію порівняно з початком вторгнення.

Про це він заявив під час слухань у Конгресі.

"Нині армія насправді більша - на 15 відсотків - ніж була, коли вона вдерлася в Україну. Протягом минулого року Росія збільшила чисельність своїх військ на фронті з 360 тисяч до 470 тисяч", - повідомив Каволі.

Крім того, Каволі наголосив, що Росія збільшила верхню межу призовного віку з 27 до 30 років, що дозволяє залучити до армії ще два мільйони призовників протягом наступних років.

Також він зазначив, що російські стратегічні сили, авіація дальньої дії, кібернетичні та космічні можливості не втратили жодного потенціалу. Військово-повітряні сили втратили деякі літаки, але це становить лише 10% від їхнього флоту.

"Можливо, найбільше занепокоєння викликає те, що російські військові за останній рік демонструють прискорену здатність вчитися й адаптуватися до викликів на полі бою, нагадуючи ту хаотичну силу, яка вдерлася в Україну два роки тому", - підкреслив Каволі.

За словами Каволі, Росія буде довготерміновою проблемою, а війна в Україні - лише одним з прикладів її загроз.

Джерело: NV