AstraZeneca вилучає вакцину проти Covid-19 в усьому світі: у компанії пояснили причину

Компанія AstraZeneca вилучає свою вакцину проти коронавірусу

«Оскільки було розроблено кілька варіантів вакцин проти Covid-19, з’явився надлишок доступних оновлених вакцин», – заявили у компанії.

Компанія AstraZeneca починає процес відкликання своєї вакцини проти коронавірусу по всьому світу. За даними Reuters, це рішення пов'язане з надлишком доступних вакцин із-за розробки кількох варіантів протипандемічного препарату.

Спочатку компанія повідомила про зниження попиту на їхню вакцину Vaxzevria, яка більше не виробляється і не постачається. Подання заявки про відкликання було здійснено 5 березня і стало чинним 7 травня.

Нагадаємо, AstraZeneca вже має проблеми через побічні ефекти від вакцинації від Covid-19, зокрема згортання крові. Це призвело до масових судових позовів та втрати довіри громадськості до компанії.

Фармацевтична компанія Pfizer також зазнає фінансових збитків

У 2023 році Pfizer повідомив про перший квартальний збиток з 2019 року. Про це свідчать звіти компанії. Причиною є зниження попиту на ліки від коронавірусу та повернення урядом США кількох мільйонів доз противірусного препарату Paxlovid компанії.

Фармацевтична компанія Pfizer разом з AstraZeneca отримала численні судові позови від пацієнтів, які стверджують, що компанії недостатньо повно інформували їх про можливі побічні ефекти після вакцинації проти Covid-19. Ці позови продовжують надходити до судів Німеччини.

Кампанія з вакцинації від Covid-19 світової захворювання: статистика та результати

Умови пандемії Covid-19 породили потребу у глобальній кампанії з вакцинації проти цього захворювання. Мільйони людей були ізольовані, а світова економіка зазнала серйозних труднощів. За даними Європейського агентства з лікарських засобів (EMA), протягом першого року пандемії вакцини проти Covid-19 врятували майже 20 мільйонів життів.