Атака дронів на військовий аеродром у Енгельсі: нові подробиці

Російське місто Енгельс атакували безпілотники

Учора вночі місто Енгельс у Саратовській області було атаковано безпілотниками. За інформацією РБК-Україна, це була робота Головного управління розвідки Міноборони. Незабаром після цього Губернатор області повідомив, що протиповітряна оборона міста збивала дрони, але постраждалих та руйнувань інфраструктури немає. Міноборони Росії підтвердило, що було збито п'ять безпілотників.

«Очевидці повідомляють, що перед потужними вибухами, що нібито пролунали в Енгельсі, мешканці начебто чули звук двигуна в небі. Також заначається, що у місті нібито було чутно від 2 до 4 гучних вибухів, від яких «тремтіли вікна в рамах».

Варто відзначити, що авіабаза Повітряно-космічних сил Росії поблизу Енгельса є основною базою бомбардувальників і єдиним місцем базування стратегічних бомбардувальників Ту-160. Саме з цього аеродрому здійснюється зліт стратегічних бомбардувальників, які атакують Україну. Нагадаємо, що у листопаді і грудні минулого року цей аеродром двічі був атакований Збройними Силами України, в результаті чого пошкоджено п'ять літаків та знищено диспетчерську вежу. Також після цих атак були встановлені захисні бар'єри.