Атака на Україну, мітинги у різних містах Росії: головне за ніч

У Одесі у результаті російської атаки "Шахедами" пошкоджені багатоповерхівки. Кілька людей, включаючи дитину, постраждали і одна людина загинула. Атака сталася на ніч проти 2 березня. В Харкові також була атака, в результаті якої один безпілотник влучив у будинок та завдав збитків декільком автомобілям і будинкам. Є інформація про постраждалих, але немає деталей. Подібні атаки стали причиною обурення в Україні.

Байден і Італійська прем'єрка обговорили підтримку України

Президент США Джо Байден та прем'єр-міністрка Італії Джорджа Мелоні провели розмову про продовження підтримки України у боротьбі проти російської агресії. Байден пообіцяв зробити все можливе для отримання додаткового фінансування на потреби нацбезпеки, включаючи понад 60 мільярдів доларів на підтримку України. Вони також обговорили інші глобальні виклики, включаючи ситуацію на Близькому Сході та підтримку палестинців.

Російські безпілотники атакували Харків

Російські безпілотники "Шахеди" атакували Харків, влучивши у будинок. В результаті атаки пошкоджені автомобілі та будинки, а також пролетіли вікна у деяких будинках. Наразі немає деталей про постраждалих. У Великому Бурлуці на Харківщині також відбулася атака, в результаті якої загинув 76-річний чоловік.

Похорони Навального переросли в протест

Після похорон опозиціонера Олексія Навального у Росії, поліція затримала близько 130 людей на публічних заходах у 19 містах. У Москві протестувальники скандували антивоєнні гасла, вимагаючи повернути солдатів додому і виразили незгоду з політикою президента Путіна. Похорони Навального стали масовим антивоєнним протестом, який тривав кілька годин після церемонії.

КНДР зупинила постачання боєприпасів в Росію

За даними спостереження з супутників, КНДР призупинила постачання артилерійських снарядів до Росії. За останні три тижні не було жодного рейсу між портами Північної Кореї та Росії, що перевозили боєприпаси. Наразі не відомо причину цього зупину, але можливо, це пов'язано з проблемами виробництва нових боєприпасів або логістичними проблемами.