Атака на завод у Казані, де РФ виробляє бомбардувальники: деталі від розвідки

Атака безпілотників на авіаційний завод в Казані

Сьогодні зранку, 17 квітня, авіаційний завод ім. Горбунова у Казані був атакований безпілотниками Головного управління розвідки. На авіазаводі здійснюється виготовлення та ремонт бомбардувальників Ту-22М та Ту-160М. Про це повідомляють джерела в спецслужбах виданню "РБК-Україна".

За інформацією джерел, вибухи на території авіазаводу ім. Горбунова у Казані прогриміли 17 квітня близько 10 години ранку. Спрацювала сирена повітряної тривоги в районі заводу, і почалася евакуація персоналу з підприємства. Поширюються фото та відео вибухів на території заводу, які спричинила атака безпілотників.

Раніше повідомлялося, що у російській Казані працювала сирена на авіаційному та вертолітному заводах. Працівників авіаційного заводу та НПЗ евакуйовували.

Міноборони Росії повідомило, що над територією Татарстану знищено український безпілотник.

Казанське авіаційне виробниче промислове об'єднання імені С. П. Горбунова є російським авіаційним підприємством, що належить до холдингу КБ Туполєва. На цьому заводі виробляються та ремонтуються російські військові літаки, зокрема стратегічні бомбардувальники Ту-22М та Ту-160М, які використовуються для ракетних атак проти України.