Атакамси себе показали. Слава Україні - Зеленський

Атакамси себе показали. Слава Україні - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський висловив вдячність Сполученим Штатам Америки за надані далекобійні ракети ATACMS. У відеозверненні до нації, глава держави підкреслив, що ця зброя вже успішно використовувалася в бойових діях.

Зеленський також наголосив, що виконання попередньої домовленості з президентом Байденом про надання цих ракет проходить успішно. У своєму зверненні до народу, він привітав Сполучені Штати і заявив: "Атакамси себе показали. Слава Україні".

Окрім того, президент відзначив заслуги українських воїнів, зокрема 54-ту окрему механізовану бригаду, 68-ту окрему єгерську бригаду, 25-ту окрему повітрянодесантну бригаду на Лиманському напрямку і 92-гу окрему штурмову бригаду та 93-ту окрему механізовану бригаду "Холодний Яр" на Соледарському напрямку. Він висловив свою вдячність за їхню відвагу та високу професіоналізм. Президент також звернувся до всіх, хто бореться і працює на благо перемоги, висловивши їм свою подяку.

Крім того, президент висловив подяку всім, хто допомагає в цей складний період для країни. У своєму зверненні він зазначив важливість спільних зусиль для забезпечення безпеки та перемоги.

Раніше американське видання The Wall Street Journal повідомило, що українські воїни використали далекобійні ракети ATACMS для влучних ударів по аеродромах у тимчасово окупованих Луганську й Бердянську. Зазначено, що ці удари спричинили значні пошкодження гелікоптерам та обладнанню аеродромів ворога, як повідомило Управління стратегічних комунікацій Збройних сил України.

Читайте також: