Атаки на бази США в Іраку та Сирії: Пентагон назвав причетних

Іран відповідальний за напади на американські військові бази в Іраку та Сирії. Напади, які відбулися між 17 і 24 жовтня, були здійснені за допомогою безпілотників та ракет. У Іраку зафіксували щонайменше десять окремих нападів, а у Сирії - три. Про це повідомив речник Пентагону бригадний генерал Пет Райдер під час брифінгу, повідомляє Voice of America.

Работу над зібранням додаткових фактів у цьому питанні продовжують. Райдер зазначив, що нам якнайшвидше будуть надані подробиці, ураховуючи хвилювання інформаційних повідомлень ЗМІ про атаки і навіть вибухи на американських базах в регіоні.

Водночас Білий дім вважає можливість нових нападів на бази. Джон Кірбі, координатор Ради національної безпеки Білого дому, заявив, що американські війська будуть реагувати і відповідати на кожну таку атаку.

У зв'язку з цим, за розпорядженням президента Байдена до регіону було направлено додаткові сили. Це не просто сильне повідомлення про здатність стримувати ситуацію, але й підготовка США захищати себе та свої національні інтереси, підкреслив Кірбі.

За останнім даними, внаслідок атак безпілотників на американські бази в Іраку та Сирії минулого тижня були поранені принаймні 20 американських військовослужбовців.

  • У понеділок, 23 жовтня, три військові бази США в Сирії були атаковані із зазначених даних проіранськими бойовиками.
  • Президент США Джо Байден навіть перервав своє виступ у Білому домі.

Атаковано нафтове родовище Аль-Омар, де розташовані американські військові сили та база США Аш-Шаддаді.