Атаки на нафтобази в Тамбовській області та Адигеї були операцією СБУ: перші подробиці

Атаки на нафтобази в Тамбовській області та Адигеї
Атаки на нафтобази в Тамбовській області та Адигеї

СБУ атакувала нафтобази, які забезпечували російську армію

20 червня спецпризначенці СБУ здійснили удари по складу паливно-мастильних матеріалів АТ "Тамбовнафтопродукт" та нафтобазі "Енемська" ТОВ "ЛУКОЙЛ-Югнафтопродукт". Про це повідомляють джерела в силових структурах.

Ці об'єкти переробляли та зберігали продукцію, яка використовувалася російською армією. Після атак спалахнули пожежі.

"Удари СБУ по підприємствах, які працюють на ВПК РФ, зменшують ресурси, завдяки яким ворог може вести війну, та змушують країну-агресора витрачатись на відновлення інфраструктури. Це додаткове навантаження на російський бюджет, який вже обтяжений санкціями та іншими економічними викликами. Служба й надалі працюватиме у цьому напрямку", - повідомив поінформований джерело.

Це вже не перша атака дронів СБУ на об'єкти російського нафтового комплексу. Загалом, вони здійснили вже майже 30 успішних атак в різних регіонах.

У Краснодарському краї також сталася подібна атака на Афіпський НПЗ, яка призвела до пожежі. Розташовані там нафтобази «Лукойл-Югнафтопродукт» повідомили про вибухи і пожежі. Також сталася пожежа на нафтобазі у Тамбовській області. Російські служби залучили пожежно-рятувальні підрозділи для ліквідації наслідків.

Нагадаємо, що Збройні сили України випустили ракети "Нептун" по російській нафтобазі у Краснодарському краї 17 червня.

Читайте також