Атаки ЗСУ змусять росіян заховати літаки подалі від лінії фронту – The Wall Street Journal

Російські літаки укриваються від атак ЗСУ
Російські літаки укриваються від атак ЗСУ

Україна зробила більше атак на російські військові цілі, що може змусити РФ відкласти свою авіацію та системи протиповітряної оборони від лінії фронту. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Однак нинішній рівень шкоди, завданої авіабазам, є тим, з чим росіяни не можуть просто змиритися в довгостроковій перспективі, оскільки з часом це стане серйозною проблемою для сил (військово-повітряних – Главком),

Співробітник Королівського інституту об'єднаних збройних сил у Лондоні, Джастін Бронк, зазначив, що поки що збитків від ударів безпілотників ще не вистачає РФ.

Але нинішній рівень знищень на авіабазах є неприйнятним для Росії в довгостроковій перспективі, оскільки з часом це може стати серйозною проблемою для їхніх військових сил.

Атаки на авіабази в глибині Росії можуть змусити Москву перенести системи протиповітряної оборони подалі від прифронтових районів. Це зробить об'єкти біля лінії фронту більш вразливими.

Крім того, українські атаки безпілотниками можуть змусити Росію перебазувати свої винищувачі та штурмовики на віддалені бази. Це вже зменшило кількість авіаційних ударів, тому що літаки мусять летіти далі від баз до фронту.

The Wall Street Journal нагадує, що Україна раніше вже збивала російські літаки зенітними ракетами, але для цього доводилося ризикувати дефіцитними системами протиповітряної оборони, переміщуючи їх ближче до лінії фронту.

Нагадаємо, СБУ ударила склади зенітних ракет та палива на аеродромі "Маринівка" в Росії. Цей аеродром у Волгоградській області ворог активно використовує для обстрілів на лінію фронту в Україні.

Вночі 22 серпня сталися потужні вибухи у Волгоградській області. З супутникових знімків видно зруйновані склади з боєприпасами та ангари, де, ймовірно, можливо були розташовані російські літаки. В результаті українського наступу було знищено один російський Су-34, а ще один був пошкоджений. Крім того, зруйновано інші ангари, в яких могли бути російські літаки.

Читайте також