Аварія на колекторі: влада Чернігова оголосила надзвичайну ситуацію

Аварія на колекторі в Чернігові
Аварія на колекторі в Чернігові

У Чернігові сталася аварія на каналізаційному колекторі, тому оголошено надзвичайну ситуацію на місцевому рівні. Про це повідомив виконуючий обов'язки міського голови Олександр Ломако.

Аварія на каналізаційному колекторі на вулиці Глібова - надзвичайна ситуація місцевого рівня

Ломако зазначив, що таке рішення було прийняте на оперативному засіданні міської комісії.

За словами в.о. мера, працівники КП "Чернігівводоканал" працюють на місці аварії і встановлюють місце руйнування колектора. Детальна інформація про пошкодження буде відома вранці 5 жовтня і допоможе в прийнятті рішень для ліквідації аварії.

Ломако наголосив, що внаслідок аварії відключено 15 підвищувальних станцій, тому вода не подається вище п'ятого поверху. Керівники ЖЕКів та ОСББ отримали завдання забезпечити доступ жителям багатоповерхівок до приміщень, де можна набрати воду. "Чернігівводоканал" також доставляє воду в ці мікрорайони.

Крім цього, працює станція перекачування стоків і триває демонтаж незаконних забудов на трасі колектору.

Виконуючий обов'язки міського голови радить зробити запас води на мінімум одну добу. Жителів подальше про ситуацію будуть інформувати.

Ломако зазначив, що колектор на вулиці Глібова, діаметром 700 мм і протяжністю 7,7 км, був збудований у 70-х роках минулого століття і вже вичерпав свій ресурс. У 2019 році там вже була значна аварія, а обстеження показало, що стан колектора загрожує екології та функціонуванню міста.

Рішенням є повна заміна колектора, оскільки його верхня частина пошкоджена газовою корозією.

Нагадаємо, що через війну та мобілізацію в Києві бракує працівників комунальних служб. Про це повідомив мер міста Віталій Кличко. Зараз у місті не вистачає 6500 комунальників, зокрема водіїв і будівельників. Все це через війну та мобілізацію. За словами мера, також спостерігається дефіцит водіїв, машиністів метро, будівельників і працівників житлово-комунального господарства. "Ми забезпечуємо функціонування нашого міста обмеженим числом працівників, але також робимо все, щоб навчати жінок чоловічим професіям", - додав міський голова.

Читайте також