Байден доручив "зрушити небо та землю", щоб допомогти Україні, - Білий дім

Президент США Джо Байден в Білому домі
Президент США Джо Байден в Білому домі

Президент США Джо Байден наказав "змінити все, щоб надати Україні потрібну допомогу".

Директор з питань Європи у Раді з національної безпеки США Майкл Карпентер повідомив про це в інтерв'ю "Голосу Америки".

За його словами, Байден має тверду намір підтримати Україну і поставити її у сильне положення до кінця свого терміну.

"Він наказав всім, хто працює на нього, зробити все можливе, щоб ми надали всю необхідну допомогу, зокрема військову, а також допомогу в енергетичній безпеці. Це було запропоновано у законопроекті про додаткове фінансування, який був затверджений у квітні, і ми виконуємо його зараз", - сказав Карпентер.

Також він зазначив, що Білий дім ще не отримав план перемоги України, який президент Володимир Зеленський представить у США.

"Ми постійно спілкуємось з нашими українськими партнерами з усіх питань. Але в даному випадку, я розумію, що президент Зеленський хотів особисто приїхати сюди і розповісти про свій план президенту Байдену. Так що ні, ми ще не ознайомлені з планом, але скоро президенти матимуть можливість обговорити його та затвердити свої стратегічні цілі до кінця цієї адміністрації, що є дуже важливим", - додав Карпентер.

Варто відзначити, що Зеленський їде до США з "планом перемоги" України. В четвер, 26 вересня, він презентує свої ідеї президенту Джо Байдену.

Директор з питань Європи зазначив, що в Білому домі з нетерпінням чекають на презентацію і бажають узгодити стратегічні цілі з Києвом на останні чотири місяці роботи адміністрації Джо Байдена.

"Для Джо Байдена Україна є топ-пріоритетом і він хоче бачити перемогу України як частину своєї політичної спадщини", - підкреслив Карпентер.

Раніше Зеленський оголосив про переговори в США і новий план посилення України.

Читайте також