Байден може знятися з президентських виборів у США - Spiegel

Німецьке видання Der Spiegel повідомило, що Джо Байден може зняти свою кандидатуру з президентських виборів і пропонувати Мішель Обаму, дружину екс-президента Барака Обами, в якості його замінника.

У Демократичній партії США не виключають можливості, що Байден може оголосити таке рішення під час партійного з'їду в Чикаго в серпні 2024 року.

Der Spiegel зазначив, що демократи навіть включили Мішель Обаму до своїх опитувань громадської думки щодо потенційних кандидатів.

"Про жінку-президента мріють багато американців", - пише видання.

За даними журналістів, однією з причин є вік Байдена, який вважається надто старим для керівництва країною ще протягом чотирьох років двома третинами американців.

У той же час, багато американців не так сильно прагнуть перемоги Дональда Трампа, якого вік майже такий самий, як у поточного глави держави. Також враховуються численні судові справи, що зараз розглядаються проти політика.

Президентські вибори у США

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада 2024 року. Фаворитами цього року від демократів є чинний президент Джо Байден і екс-президент Дональд Трамп.

Джерело: РБК-Україна