Байден не впевнений, що передача влади у США пройде мирно

Байден сумнівається у мирному передачі влади
Байден сумнівається у мирному передачі влади

Президент США Джо Байден висловив сумнів щодо мирної передачі влади у разі поразки Дональда Трампа на президентських виборах 2024 року.

Це було перше інтерв'ю Байдена з моменту оголошення, що він не буде балотуватися на пост президента. Під час розмови з головним кореспондентом CBS News він зазначив загрозу, яка виникає від колишнього президента США і нинішнього кандидата від республіканців Дональда Трампа.

На запитання про те, чи впевнений він в тому, що у січні 2025 року відбудеться мирна передача влади, Байден відповів, що "ні".

"Якщо Трамп програє, я не впевнений в цьому. Він серйозно каже, що "якщо ми програємо, буде кривава бійня, це будуть вкрадені (вибори - Ред.)". Подивіться, що вони зараз намагаються зробити в місцевих виборчих округах, де люди підраховують голоси", - заявив Байден.

Нагадаємо, що президентські вибори в США відбудуться 5 листопада 2024 року. Зазвичай, новообраний президент і віцепрезидент посідають посаду 20 січня наступного року, після інавгурації (тобто, цього разу 20 січня 2025 року).

Основними кандидатами на посаду глави держави є віцепрезидентка США Камала Гарріс (від демократів) і колишній президент Дональд Трамп (від республіканців), який не визнав свою поразку у 2020 році і ставив під сумнів законність результатів виборів.

Джерело: РБК-Україна

Читайте також