Байден про реалізацію плану G7: переможе не Росія, а український народ

Прапор України на фоні прапорів G7
Прапор України на фоні прапорів G7

Президент США Джо Байден повідомив про надання Україні кредиту на 20 мільярдів доларів, який буде погашено за рахунок відсотків від заморожених російських активів. Це рішення є частиною пакету G7 на суму 50 мільярдів доларів.

"Україна може отримати необхідну допомогу вже зараз, не обтяжуючи платників податків. Ці кредити підтримають український народ у захисті та відбудові країни", - наголосив Байден у своїй заяві.

Європейський Союз також схвалив виділення Україні кредиту до 35 мільярдів євро. Рішення набуватиме чинності після публікації в Офіційному журналі ЄС.

Заступник радника з національної безпеки Білого дому Даліп Сінгх зазначив, що США планує розділити свою допомогу на військове та фінансове спрямування. "Це перший раз, коли багатостороння коаліція заморожує активи країни-агресора та використовує їх вартість для фінансування оборони постраждалої сторони з дотриманням верховенства права та солідарності", - підкреслив він.

Велика Британія також внесла внесок у розмірі приблизно 3 мільярдів доларів.

"Росія не переможе в цьому конфлікті. Український народ переможе. Це ще одне нагадування Володимиру Путіну, що світ об'єднався навколо України, і Сполучені Штати та наші партнери по G7 продовжуватимуть стояти з ними на кожному кроці", - заявив президент Байден.

Читайте також