Байден проігнорує Саміт миру у Швейцарії заради вечірки із зірками - ЗМІ

Байден проігнорує Саміт миру у Швейцарії заради вечірки із зірками - ЗМІ

Байден відмовився від участі в Саміті миру в Швейцарії

Президент США Джо Байден вирішив не брати участь у Саміті миру у Швейцарії через свої передвиборчі збори коштів у Каліфорнії. Це ще раз підтверджує неправильний підхід Білого дому щодо вибору пріоритетів.

За даними видання, сам саміт відбудеться в середині червня, коли в США буде період масових зборів коштів на президентські вибори. Байден планує провести захід у Каліфорнії з відомими акторами Джорджем Клуні і Джулією Робертс. Також будуть присутні віцепрезидентка Камала Харріс, експрезидент Барак Обама та телеведучий Джиммі Кіммел.

У свою чергу, після зустрічі в Італії, лідери G7 направляться в Бюргеншток.

Це рішення підтверджує, що Байден продовжує входити в режим передвиборчої кампанії, намагаючись перевершити лідерство колишнього президента Дональда Трампа за опитуваннями в ключових штатах перед листопадовими виборами. Зазначу також, що вже минулого місяця Трамп зміг затримати збір коштів Байдена, зібравши 76 мільйонів доларів проти 51 мільйона доларів

Водночас, виходить, що на саміт приїде понад 70 країн. Серед них будуть лідери країн, які підтримують Україну, такі як прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда та інші.

Але відсутність Китаю, ймовірно, розчарує Зеленського. Китай вважався ключовим гравцем у цьому процесі через свої стосунки з Москвою, але досі пропускав більшість зустрічей перед самітом

Джерело: ТСН

Читайте також: