Байден відклав поїздку до Німеччини через ураган: що відомо про негоду, яка насувається на США

Байден відкладає поїздку до Німеччини
Байден відкладає поїздку до Німеччини

Ураган "Мілтон" насувається на США

Ураган "Мілтон" може стати одним з найсильніших штормів в США за століття. Про це повідомляє CNN.

Західне узбережжя Флориди готується до урагану "Мілтон". Понад 12 млн людей отримали попередження про небезпеку, а понад 8 млн - про тропічний шторм. Багато рейсів скасовано, а мешканці евакуюються.

На автозаправних станціях Флориди закінчується бензин, оскільки люди готуються до урагану. Вони хочуть мати змогу живити свої генератори, якщо втратять електроенергію. Весь західний узбережжя Флориди опинилося під загрозою урагану. Понад мільйон людей були змушені евакуюватися, щоб уникнути руйнувань та відключення електроенергії, які можуть тривати декілька днів - пише The Guardian.

Прогнозується, що ураган досягне південно-західного узбережжя Флориди ввечері 9 жовтня. Президент Джо Байден закликав мешканців, кому рекомендують евакуацію, покинути територію одразу. Він наголосив, що це питання життя і смерті.

Американський лідер Джо Байден відклав поїздку до Німеччини через ураган "Мілтон". Про це повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр. За її словами, президент відміняє поїздки з огляду на прогнозовану траєкторію і силу урагану "Мілтон".

Урок "Хелен" вдарив по узбережжю Флориди, досягнувши четвертої категорії з вітрами, що досягали 140 миль на годину. Шторм приніс сильний вітер і значні опади. Губернатор Флориди закликав жителів залишатися вдома і уникати поїздок через небезпечні умови на дорогах та повені.

Читайте також