Байдену ще не пізно дозволити Україні атакувати цілі в глибині Росії — The Times

Політичні лідери обговорюють активні дії
Політичні лідери обговорюють активні дії

Байден може допомогти Україні уникнути катастрофи

Залишаючи свій президентський термін, Джо Байден може зробити ще один важливий крок для Заходу. Він завжди підтримував Україну, але висловлював обережність у передачі зброї. Проте тепер час надати Україні дозвіл на використання ракет проти Росії, стверджує Вільям Хейг, колишній депутат Британії. Він наголошує, що така підтримка дасть Україні сильнішу позицію на мирних переговорах, а Байден має можливість змінити ситуацію, щоб допомогти Україні і уникнути катастрофи, подібної до Афганістану.

Україні загрожує складна ситуація, особливо за обрання Трампа, яка може порівнятися з ситуацією в Афганістані. Це може вплинути не тільки на Росію, але й на Китай, Іран і Північну Корею, які зрозуміють, що Захід завжди можна перемогти і що новий президент має свої пріоритети, зазначає Хейг.

"Байден завжди помилявся, коли казав, що Афганістан можна залишити, щоб більше зосередитися на стратегічній загрозі з боку Китаю. Ще більша помилка вважається твердженням Джей Ді Венса, кандидата на віцепрезидента від республіканців, що Україна не має значення, оскільки головною проблемою є Пекін. Нездатність підтримати союзників і надати їм інструменти для захисту тільки збільшує ймовірність рішучих дій Кіма Чен Ина і Сі Цзіньпіна", - пише Хейг.

Щоб вплинути на хід війни і зміцнити позицію України на мирних переговорах, дозвіл на використання західної зброї в Росії був би дуже ефективним кроком, вважає Хейг. Проте Білий дім поки не хоче приймати таке рішення.

Байден може змінити ситуацію. Хоча в Афганістані було пізно допомогти, він має ще час і силу, щоб допомогти Україні, підсумовує автор статті.

Джерело: ZN.UA

Читайте також