«Бавовна» в Росії, Конгрес незабаром розгляне допомогу Україні і конфіскацію активів РФ: головне за ніч

У ніч проти 17 березня в Одесі сталися вибухи, а також пролітали безпілотники в шести російських регіонах. Конгрес США може розглянути законопроєкти про допомогу Україні і про конфіскацію російських активів в США одночасно. Про це заявив міністр юстиції України, Денис Малюська.

У ніч проти 17 березня в Одесі сталися серія гучних вибухів. Місто та область оголосили повітряну тривогу. За попередньою інформацією, у Повітряних силах ЗСУ запустили безпілотники типу "Шахед" у напрямку Одеси та області. Працюють сили та засоби протиповітряної оборони.

Міністр юстиції, Денис Малюська, розповів, що Україна отримала оптимістичні сигнали від американських законодавців. Можливо, законопроєкти про допомогу Україні і про конфіскацію російських активів в США будуть розглянуті одночасно, але це залежить від компромісу по технічних деталях. Розгляд та голосування можуть відбутися вже наступного тижня.

Президент Франції, Еммануель Макрон, заявив, що Франція не має лімітів у допомозі Україні і буде реагувати на те, як буде поводитися Росія. Він зазначив, що ця війна повинна завершитися сталим миром, і для цього потрібен новий імпульс на рівні європейських країн для прискорення допомоги Україні.

Президент Чехії, Петр Павел, вважає, що наразі неможливо уявити, що Україна та Росія зможуть домовитися про припинення війни. Його думка полягає в тому, що треба чекати, аж сторони виснажаться і зрозуміють, що продовження війни призведе лише до страждань та збитків без надії на успіх. Проте, мооже пройти ще багато часу, перш ніж це станеться.

У шести російських регіонах пролітали безпілотники. Зокрема, в Білгородській області було пошкоджено лінії електропередач і газопостачання в результаті вибухів, в Брянській області була знищена ракета С-200 силами протиповітряної оборони, у Калузькій області був знищений безпілотник, в Краснодарському краї виникла пожежа на НПЗ після падіння безпілотника, у Москві було "збито" кілька дронів на підльоті до міста, а в Ростовській області був "збитий" дрон на підльоті до Кам'янська.