Білорусь запроваджує безвіз із Польщею

Уряд республіки Білорусь із 1 липня запроваджує безвізовий режим для громадян Польщі.

«З метою підтримки добросусідських відносин президентом Білорусі ухвалено рішення про запровадження тимчасового безвізового порядку в'їзду для громадян Польщі. Нововведення діятиме з 00 години 1 липня до 31 грудня 2022 року включно», – заявляється у зверненні.

З 1 липня польські громадяни мають можливість перетинати кордон у пунктах пропуску на білорусько-польських дільницях без оформлення візи. Також білоруські прикордонники не вимагатимуть пред'явлення перепустки у польських громадян під час відвідування останніх прикордонної зони.

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

При в'їзді поляків на територію Білорусі достатньо в усній формі повідомити представника органів прикордонної служби про намір відвідати прикордонну зону із зазначенням населених пунктів та мети своєї поїздки.

Однак для безвізового в'їзду до Білорусі польським громадянам необхідно пред'явити дійсний документ для виїзду за кордон, зелену картку (при перетині на власному автомобілі), а також мати при собі медичну страховку.

Наскільки білоруські нововведення виявляться затребуваними польськими громадянами, покаже час і політична ситуація поблизу кордонів.