Беленюк пояснив, чому йому, попри плани завершити кар’єру, треба виступити на Олімпіаді в Парижі

Після перемоги в Олімпіаді-2020 у Токіо Жан Беленюк заявив, що планував завершити спортивну кар'єру. Але через війну в Україні він вирішив продовжити свою діяльність. Український олімпійський чемпіон розповів про це в інтерв'ю "Главкому".

Перед цим Беленюк говорив, що Олімпіада-2024 у Парижі стане його останнім турніром. Проте змінити це рішення він не зможе через свій вік.

"Я не планував, чесно кажучи, надалі боротися після Олімпіади в Токіо. Але через війну мене підтримують люди, які кажуть, що я повинен використати свої сили для України і вибороти медаль. Також історія з "ковідом" зробила цей олімпійський цикл коротшим, тому я сподіваюся гідно представити Україну", - заявив Беленюк.

На запитання про підготовку до останнього турніру у своїй кар'єрі, Беленюк відповів, що кожна Олімпіада є особливою для спортсмена.

"Минулого разу я був трохи молодший, а до цього - ще молодший. Тому існує різниця через досвід і можливості. Ми будемо працювати і надіятися на хороший результат", - зауважив Беленюк.

Вересні чинний олімпійський чемпіон Жан Беленюк виборов другу ліцензію для України на Чемпіонаті світу з боротьби.

Також збірна України з греко-римської боротьби, включаючи Жана Беленюка, виступила успішно на гранпрі Франції в січні.

Український спортсмен пояснив, чому важливо для українців їхати на Олімпіаду і боротися з росіянами.