Без пільг і доступу до медицини: уряд Франції взявся зменшити кількість біженців

Біженці чекають на медичну допомогу
Біженці чекають на медичну допомогу

Новий уряд Франції має намір зменшити кількість мігрантів та суттєво скоротити їхні пільги. Про це повідомляє видання Bild.

Основною метою є відлякування мігрантів, які розглядають Францію як «надто привабливу варіант порівняно з іншими країнами», шляхом обмеження безкоштовного доступу до системи охорони здоров'я. За словами міністра внутрішніх справ Бруно Реталло, всі можливі засоби будуть використані з метою зменшити імміграцію. Міністр також вважає неможливим успішно впоратися з прихідом 470 тисяч мігрантів, щоб їх гідно розмістити, інтегрувати та навчати.

Прем'єр-міністр Мішель Барньє підтримує ідею Реталло, заявляючи раніше, що мультикультурне суспільство є конфліктогенним і мігранти приїжджають не з метою стати французами.

За даними видання Politico, Франція стала найгіршим місцем для життя українських біженців. Приймається менше однієї особи на 1000 громадян. Мова відіграє важливу роль в цьому процесі, оскільки українські біженці притягаються до слов'яномовних країн. Аналітики також підкреслюють, що більшість українських біженців обирають Францію через її географічну близькість до України, фінансову підтримку та наявність громад у Франції, які надають допомогу біженцям.

Читайте також