Безкоштовне пиво й таксі: в Індії підприємці намагаються заохотити людей прийти на вибори

Компанії в Бенгалуру заохочують виборців голосувати шляхом надання стимулів

У місті Бенгалуру в Індії, компанії намагаються збільшити явку виборців, пропонуючи їм різні стимули. Готелі, таксі та ресторани оголосили ініціативи, які мають заохотити людей приходити голосувати на виборах. Це стало необхідним, оскільки Бенгалуру часто випливає в новинах через низьку явку виборців.

Наприклад, деякі кафе і ресторани пропонують безкоштовну каву, млинці або сік в обмін на показ палця з незмивним чорнилом, який свідчить про їхнє голосування. Також, парк розваг Wonderla пропонує знижені ціни на квитки для виборців, а паб Deck of Brews роздає безкоштовне пиво першим 50 клієнтам, які проголосували. Крім того, деякі таксі надають безкоштовні поїздки людям з інвалідністю та літнім громадянам.

«Це наш спосіб відзначити демократію та важливість голосування. Ми сподіваємося, що ця ініціатива викличе ентузіазм у громадян Бенгалуру скористатися своїм правом голосу та змінити ситуацію», - сказав Гопі Чанд Черукурі, співзасновник Mr. Philly's.

У 2019 році на попередніх загальних виборах, округ в Бенгалуру показав найнижчий відсоток явки - 53,7%. Голосування у другому турі виборів в Індії відбувається в цьому місті наприкінці тижня.

Нагадаємо, Індія випробувала свою ракету здатну нести кілька боєголовок на відстань до 5 тисяч кілометрів. Це стало тривожним знаком для деяких держав, зокрема для Федерації американських вчених і вашингтонського аналітичного центру, оскільки прем'єр-міністр Нарендра Моді високо оцінив цей запуск ракети Agni-V. Також, відомо, що обмеження цін G7 на поставки російської нафти скорочує доходи РФ, а дії індійських нафтопереробників є ефективною.

Пов'язані новини:

  • Прем'єр Індії зустрівся з президентом України та дав обіцянку українцям
  • Індія розглядає можливість надання військової допомоги Україні