Бідна країна з великою кількістю мігрантів. Демографи дали повоєнний прогноз

Країна заробітчан - демографічний прогноз
Країна заробітчан - демографічний прогноз

Директорка Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова заявила, що Україна повинна перебудувати свою економічну структуру, оскільки не буде більше 50 млн громадян. Вона пояснила, що це стосується усього населення країни, крім випадку інтенсивної імміграції. Згідно з прогнозами експертки, у післявоєнний час на квадратний кілометр буде менш як 30 осіб.

Лібанова вказала, що на щільність населення має вплив структура економіки країни. Вона порівняла Україну з Норвегією, де на квадратному кілометрі живуть 14 осіб. Однак, за словами експертки, у Норвегії є інша структура економіки з лісами та фіордами. Тому вона закликала перебудувати економіку України, щоб обійтися й меншою кількістю населення.

Лібанова також зазначила, що населення в бідних країнах концентрується у великих містах, які вона називає метрополісами. Вона зазначила, що у Львові, який не є мільйонником, є достатньо робочих місць і він впливає на велику територію навколо себе.

Раніше Лібанова заявляла, що для збереження населення України на рівні 30 млн потрібно щорічно залучати 300 тис. мігрантів. Вона також прогнозує, що до 2033 року чисельність населення України буде від 26 до 35 млн людей.

Елла Лібанова також вважає, що після війни буде великий попит на будівельників, і Україна змушена буде запрошувати їх з інших країн.

Читайте також