Біля «Титаніка» на дні моря виявлено коштовну бронзову статуетку (фото)

Бронзова статуетка знайдена біля «Титаніка» на дні моря
Бронзова статуетка знайдена біля «Титаніка» на дні моря

Знімки носа "Титаніка" показали зміни через понад 100 років

Підводні роботи, проведені цього літа, зробили нові знімки носа сумнозвічного корабля "Титанік". За цей час останки корабля зазнали змін. "Титанік" затонув у 1912 році внаслідок зіткнення з айсбергом, загинуло 1,5 тис. людей.

Частина огори провалилася протягом останніх двох років

Вчені виявили, що секція огородження довжиною 4,5 м впала у результаті руйнування за останні два роки. Зафіксовані фотографії та скан кістяка корабля показують, що огорожа була на місці під час експедиції 2022 року, хоча вже хиталася. "Металична конструкція не витримала і впала", - пояснила Томасіна Рей, представниця компанії, яка проводила експедицію.

Морська вода поступово руйнує "Титанік"

Частини "Титаніка", що залишилися на дні океану на глибині 3,8 тис. м, піддаються впливу морського життя. Мікроби, що проживають у воді, спричиняють формування сталактитів з іржі на металевих частинах корабля.

Експедиція дозволить створити 3D-скан місця аварії

Компанія RMS Titanic Inc, яка організовувала експедицію, детально вивчає отримані зображення для ідентифікації об'єктів, що знаходяться на місці аварії. Вона планує створити 3D-скан всієї ділянки корабля у найближчі місяці. Також очікуються нові знімки "Титаніка".

Знайдена бронзова статуетка "Діана Версальська"

Під час експедиції було також знайдено раритетний артефакт - бронзову статуетку "Діани Версальської". Вона була виставлена для пасажирів першого класу "Титаніка" і була втрачена під час аварії. За словами дослідників, знайти цю статуетку було просто неймовірно важко.

Компанія має права на експедиції до "Титаніка"

RMS Titanic Inc є єдиним законним власником прав на проведення експедицій до "Титаніка" та видобуття предметів з його останків. За роки своєї роботи компанія вдалося видобути тисячі артефактів, частину яких вони виставили у різних країнах.

"Титанік" - витвір мистецтва, що лежить на дні океану

Дослідники наголошують, що "Титанік" був неперевершеним витвором мистецтва, який зараз вже 112 років лежить на дні океану. Вони планують продовжувати вивчення відомого корабля та дослідження його останків.

Лист пасажира "Титаніка" продали на аукціоні

Лист, написаний пасажиром "Титаніка" у 1912 році, був проданий на аукціоні в Уругваї за $12 тис. Зазначається, що лист був відправлений з останньої зупинки корабля в Ірландії перед переходом через Атлантичний океан.

Читайте також