Bild: Німеччина готується до відбиття нападу Росії у 2029 році

Більд: Німеччина готується до нападу Росії 2029
Більд: Німеччина готується до нападу Росії 2029

Німеччина готується до можливості військового конфлікту з Росією

Згідно з повідомленням німецького видання Bild, Німеччина готується до можливого військового конфлікту з Росією. За словами генерального інспектора збройних сил Німеччини Карстена Бройера, до 2029 року чисельність російських військ може досягти 1,5 млн солдатів, що вдвічі більше, ніж кількість військовослужбовців, задіяних у конфлікті в Україні.

"Ви повинні поставити у своєму щоденнику позначку про 2029 рік! До цього часу належить зробити ще багато роботи, ми теж маємо бути готові", - заявив Бройер, виступаючи перед молодими солдатами у військовому училищі.

В німецьких збройних силах виникли деякі проблеми:

  1. Кількість військовослужбовців Бундесверу становить 181500 осіб, що на 20 тисяч менше, ніж заплановано до 203 тисяч. Тому влада Німеччини розглядає можливість відновлення обов'язкової військової служби.
  2. Росія щорічно виробляє близько 1500 бойових танків, що відповідає загальній кількості танків п'яти найбільших країн НАТО. У той же час, у Німеччини менш ніж 300 бойових танків.
  3. Запас боєприпасів німецької армії розрахований лише на два дні, що значно нижче вимог НАТО про 30-денний запас.
  4. У період холодної війни Німеччина виділяла від трьох до чотирьох відсотків ВВП на оборону, тоді як зараз канцлер Олаф Шольц намагається досягти двопроцентного показника.

За інформацією Bild, уряд Німеччини розробив "Оперативний план Німеччина" (OPLAN DEU), який описує військову архітектуру країни на випадок потенційного конфлікту. Основне завдання Німеччини в рамках цього плану - забезпечити розгортання та постачання сил НАТО.

Міністерство внутрішніх справ ФРН повідомляє: "Багато автомобільних і залізничних маршрутів, а також портова інфраструктура повинні будуть використовуватися для військових цілей і не будуть доступні для цивільного транспорту".

Таким чином, Німеччина активно готується до можливого загострення ситуації, зосереджуючи увагу на зміцненні своїх збройних сил та координації дій в рамках НАТО.

Читайте також