Білий дім підтвердив відправку 3000 військових КНДР до Росії: "вони будуть законною метою"

3000 військових КНДР в Росії
3000 військових КНДР в Росії

Північнокорейські військові, якщо вони будуть брати участь у бойових діях проти України, стануть законними військовими цілями. Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі на брифінгу 23 жовтня.

За даними США, Північна Корея відправила не менше 3000 військових до східної Росії з початку до середини жовтня. Вони прибули кораблями з порту Вонсан до Владивостока і були направлені до військових тренувальних центрів.

"Якщо вони справді братимуть участь у війні проти України, вони - законні цілі, законні військові цілі. Й українські військові захищатимуться від північнокорейських військових в той же спосіб, у який вони захищаються від російських", - наголосив Кірбі.

Кірбі зазначив, що США наразі не мають точних даних про те, чи будуть північнокорейські військові безпосередньо залучені до бойових дій, але така можливість їх занепокоює.

За даними розвідки Південної Кореї, Північна Корея намагається ізолювати сім'ї відібраних солдатів в певному місці, щоб запобігти поширенню інформації. У зв'язку з цим Німеччина та Австрія викликали північнокорейських послів.

Нагадаємо, експерт оцінив вплив Китаю та Росії на Північну Корею.

Читайте також