Білий дім прокоментував ядерні заяви Путіна

Президент США Джо Байден відомий про заяви Путіна про ядерну зброю, якими він хоче загрожувати Заходу. Однак, наразі США не мають доказів того, що Росія готується застосувати ядерну зброю, зокрема, в Україні. Про це повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

Президент, звісно, відомий, - зазначила Жан-П'єр, відповідаючи на запитання про те, чи розповіли главі Білого дому про останні погрози Путіна щодо ядерної зброї.

Вона відзначила, що Путін в своїй інтерв'ю підтвердив ядерну доктрину Росії. Проте, його мова залишається безрозсудною та безвідповідальною протягом усього конфлікту, який ініціювала Росія проти України.

У той же час, представниця Білого дому підкреслила, що США не бачать жодних причин для внесення змін до своєї ядерної стратегії.

Немає жодних ознак того, що Росія готується застосувати ядерну зброю в Україні, - додала Карін Жан-П'єр.

Нагадаємо, Володимир Путін вважає, що Росія технічно готова до ядерної війни і готова застосувати ядерну зброю, якщо США відправлять війська в Україну, це буде розглядатися як значна ескалація війни.

Речник Міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбінь прокоментував заяву російського президента про готовність Росії до ядерної війни.

Раніше генеральний директор департаменту контролю над озброєннями МЗС Китаю Сунь Сяобо закликав ядерні держави виконати свої обов'язки щодо ядерного роззброєння відповідно до Конвенції ООН. Він також зазначив, що Конференція з роззброєння повинна визначити дорожню карту або графік для міжнародного правового інструменту, що захистить неядерні держави від загрози ядерної зброї.

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що якщо в Північній Європі з'являться ядерні об'єкти, вони стануть законними цілями у разі війни між Росією та НАТО.