Білий дім: Путін має припинити говорити про наші вибори

Путін повинен замовчати наші вибори
Путін повинен замовчати наші вибори

Адміністрація Білого дому закликала президента Росії Володимира Путіна не коментувати американські вибори та не втручатися в них. Про це повідомив радник Білого дому з комунікацій у сфері національної безпеки США Джон Кірбі під час аудіобрифінгу.

На запит журналістів щодо слів Путіна про підтримку кандидатки від Демократичної партії Камали Гарріс на президентських виборах, Кірбі відповів:

Путін повинен перестати говорити про наші вибори. Крапка. Він не повинен нікому надавати перевагу - тому чи іншому. Єдині люди, які повинні визначати, хто буде наступним президентом Сполучених Штатів, - це американський народ. Тож ми були б дуже вдячні, якби пан Путін припинив говорити про наші вибори, і припинив втручатися в них.

Під час Східного економічного форуму в російському Владивостоку 9 вересня Путін заявив, що він підтримує Гарріс:

Нашим фаворитом, якщо можна так сказати, був чинний президент Байден. Його зняли з перегонів, але він рекомендував своїм прихильникам підтримати Гарріс. І ми теж так зробимо, будемо її підтримувати...

Путін додав, що Гарріс виразно і заразливо сміється, що свідчить про її добрий стан.

Також Путін висловив своє обурення щодо санкцій і обмежень, які запровадив проти Росії попередній президент США Дональд Трамп. Він зауважив, що якщо у Гарріс все добре, то, можливо, вона утримається від подібних заходів.

Джерело: Голос Америки

Читайте також