Білорусь розгорнула авіацію та війська ППО біля кордону з Україною

Білорусь авіація війська ППО кордон Україна
Білорусь авіація війська ППО кордон Україна

Білорусь зміцнила свою військову присутність біля кордону з Україною, розгорнувши авіацію та війська протиповітряної оборони. Цей крок став можливим після заяви президента Олександра Лукашенка, що планує розмістити третину військ уздовж кордону.

Про це повідомляє агентство AP.

Національне телебачення Білорусі передало заяву генерал-майора Андрія Лук’яновича, командувача білоруськими військами ППО, про розгортання зенітних ракет та солдатів радіотехнічного корпусу. Він підкреслив, що цей крок значно посилює обороноздатність країни.

Кількість білоруської армії складає близько 60 000 військових.

Посилення військ на кордоні з Україною

Лукашенко вимагав зміцнити угруповання військ Білорусі на Гомельському і Мозирському напрямках, що межують з північними областями України. 11 серпня білоруське міністерство оборони повідомило, що їхні танки переміщуються ближче до кордону з Україною.

Раніше Лукашенко заявив, що вечером 9 серпня нібито українські безпілотники були знищені на території Білорусі.

Міністерство закордонних справ Білорусі заявило тимчасовій повіреній у справах України, що Мінськ може розглянути питання про доцільність присутності дипломатичного представництва України в країні.

Лукашенко також заявив, що порушення повітряного простору Білорусі нібито українськими безпілотниками та операція ЗСУ в Курській області свідчать про неготовність України до миру.

Читайте також