Білорусь заявила, що допомагала Росії ловити підозрюваних у теракті

Білорусь допомагала Росії в ловлі підозрюваних у стрілянині в Крокус Сіті Холі

Посол Білорусі в Росії Дмитро Крутой заявив, що білоруські спецслужби активно співпрацюють з російськими колегами у ловлі підозрюваних у стрілянині в Крокус Сіті Холі. Комітет державної безпеки Білорусі виконував завдання не допустити терористам перетнути спільний кордон з Росією.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко зателефонував президентові Росії Володимиру Путіну, підтвердивши готовність спільно боротися з тероризмом.

Володимир Путін звернувся до громадян Росії, засудивши події в Крокус Сіті Холі як кривавий і варварський теракт. Він повторив версію ФСБ про те, що підозрювані мали намір виїхати в Україну.

Путін заявив, що за стріляниною стоїть замовник, і обіцяв, що російські силовики викриють всю пособницьку базу терористів.

Теракт у Крокус Сіті Холі викликав реакцію міжнародної спільноти. Головне управління розвідки Міністерства оборони України вважає, що це провокація путінського режиму.

Затримано 11 осіб у справі про теракт

Російські спецслужби затримали 11 осіб, зокрема чотирьох підозрюваних у причетності до організації теракту в Крокус Сіті Холі.

Раніше з'явилися звинувачення щодо таджицьких громадян, але Міністерство закордонних справ Таджикистану відреагувало на це.

Деталі теракту в Крокус Сіті Холі

Увечері 22 березня в Крокус Сіті Холі під Москвою сталася стрілянина, під час якої невідомі особи відкрили вогонь з автоматичної зброї. Згодом концертний зал загорівся, а також пролунав вибух. В результаті інциденту загинули люди, а російські спецслужби проводять розслідування.