Більш як 600 українських дітей вчаться програмувати за підтримки Favbet Foundation та Code Club Україна

Українські діти навчаються програмувати завдяки благодійному проєкту Favbet Foundation та Code Club Україна

Фонд Favbet Foundation та Всеукраїнська освітня ініціатива Code Club Україна запустили курс з програмування, на якому вже навчається 672 дитини. Загалом існують 62 групи, 18 з яких є онлайн для дистанційного навчання, а 44 - офлайн в аудиторіях по всій Україні.

Основна частина учнів - це діти з сімей військовослужбовців та ВПО. За словами представників Favbet Foundation, це вже другий спільний проєкт з Code Club Україна, так як попит на якісну дитячу освіту в IT-сфері дуже високий.

«Це вже другий проєкт, який ми запускаємо спільно з Code Club Україна. Запит на якісну дитячу освіту в технологічній сфері дуже високий, тому ми будемо поступово збільшувати обсяги навчання, щоби українські діти могли отримувати сучасні знання навіть в умовах війни», - розповідають у Favbet Foundation.

В минулому році Favbet Foundation та Code Club Україна започаткували проєкт «IT Kids», в рамках якого провели курс програмування за Python для 352 дітей. Новий курс призначений для дітей у віці 8-11 років і використовує візуальну мову програмування Scratch.

«Наші навчальні програми розробляються айтівцями спеціально для дітей. Мають практичну складову і проводяться в ігровій формі. Всі курси безкоштовні для учнів з моменту заснування ініціативи 9 років тому. Тому для нас дуже важлива підтримка технологічних компаній та організацій. За сприяння Favbet Foundation ми можемо охопити навчанням IT ще більше дітей. Водночас продемонструвати приклад для галузі – соціальної відповідальності у підтримці освітніх проєктів», - поділилась керівниця Code Club Україна Аліна Щербина.

Проєкт «IT Kids» є частиною проєкту Favbet Foundation «Клуб супергероїв», який сприяє розвитку потенціалу українських дітей в освіті та спорті.