Більшість німців не готові бачити у країні одну категорію біженців: опитування

Майоритет німців виступає проти прийому біженців з мусульманських країн

За результатами опитування інституту INSA для порталу новин Nius, біля 52% жителів Німеччини погодилися з твердженням, що країна більше не повинна приймати біженців з мусульманських країн. Лише 34% опитаних висловили негативне ставлення до цієї пропозиції. Також вбільшості опитаних існують побоювання, що німці можуть стати національною меншістю у своїй власній країні.

Більшість громадян Німеччини виступає за безстрокову заборону на прийом біженців з ісламських країн та висловлює занепокоєння стосовно зміни етнічного складу населення країни. Вони також стверджують, що неконтрольована міграція вже привела до зміни окремих районів у німецьких містах. Досить велика частина громадян вважає, що в країні існує проблема "расизму щодо білих".

Також опитування показало, що більшість учасників не задоволена результатами заходів щодо інтеграції біженців та вважає, що ситуація перевантажує соціальну систему і шкільну освіту. Загалом, проблема безробіття серед українських біженців у Німеччині також залишається актуальною, хоча 21% працюють і 13,5% отримують соціальну допомогу. Висловлено думку, що соціальна допомога вистачає на життя.