Більшість українських біженців у Німеччині сидять без роботи: названо причини

Більшість українських біженців у Німеччині досі не знайшли роботу

За даними видання Bild, у ФРН зареєстровано 1,1 млн біженців з України, з яких 716 тис. є працездатними від 15 до 65 років. Однак лише 113 тис. мають офіційну роботу зі соціальним пакетом, а ще 36 тис. частково зайняті.

Таким чином частка працюючих українців складає 21% від працездатних і 13,5% від загальної кількості

Українські біженці називають різні причини свого безробіття. Деякі стверджують, що допомоги, які вони отримують від соціальної служби, є достатніми для прожиття.

Скажу чесно: воно того не варте! У мене немає мотивації для цього. Бо якщо працювати в Amazon чи інших фірмах за 8-9 євро на годину то, доведеться самому платити за оренду, електрику та воду. Тоді залишається занадто мало порівняно з 563 євро допомоги, яку я отримую на руки

Українські жінки, які самі виховують дітей, або чекають, доки дитина виросте достатньо, щоб віддати її в дитсадок, або намагаються знайти роботу на неповний робочий день.

Декілька українців зазначили, що хочуть спочатку вивчити німецьку мову.

Я розумію, що думка суспільства і політиків у Німеччині змінилася і мені пора йти працювати. Але для цього мені потрібно спочатку по-справжньому вивчити німецьку. Поєднувати мовні курси та роботу складно

Найбільше українських біженців проживає у Польщі та Німеччині

За даними Євростату, найбільше українських біженців проживає у Польщі та Німеччині. Проте країни Східної Європи конкурують за українських працівників та надають бонуси для них. Вони пропонують різні можливості розвитку, заробітку та соціальних виплат. Про це розповіла Маргарита Нестеренко, керівниця міжнародної рекрутації Міграційної платформи EWL.