Благословляти шлюби геїв? Журналістка загнала в кут митрополита Епіфанія

Церква оголосила про свою позицію щодо одностатевих шлюбів

Православна церква України не збирається благословляти одностатеві шлюби, оскільки це суперечить християнському вченню. Про це заявив митрополит Епіфаній.

Митрополит повідомив, що таке рішення було прийнято на соборі церкви і має підтвердження в спеціальній декларації.

Він також відкинув пропозицію про приклад з Папи Римського, який дозволив благословляти одностатеві пари. Епіфаній пояснив, що рішення Папи часто трактують по-різному, тому це не можна сприймати як благословення.

Питання дуже риторичне, знаєте. Папа інколи заявить, а потім інші трактують, що він мав на увазі зовсім інше. Це не благословення. І ми знаємо, що Греко-католицька церква категорично це відкинула. Заявила про те, що вони цього не підтримують і не будуть виконувати, навіть якщо це буде відповідним рішенням, тому що це суперечить християнському вченню

На запит журналіста про петицію щодо одностатевих партнерств в Україні, Епіфаній зазначив, що церква не може задовольнити всі запити суспільства, оскільки це суперечить вченню. Він підкреслив, що церква любить всіх людей, навіть тих, хто грішить.

Ми любимо всіх. Грішників, які навіть чинять інколи зло. Ми повинні їх наставляти, врозумляти для того, щоб вони йшли шляхом, який приведе кожного до спасіння

Таким чином, церква підтвердила свою позицію щодо одностатевих шлюбів і закликає до поваги до християнського вчення.

Реакція греко-католицької церкви та Ватикану

Глава Української греко-католицької церкви, митрополит Святослав, заявив, що в їх церкві не будуть благословляти одностатеві пари. Він пояснив, що декларація Папи Римського не стосується східних католицьких церков.

Також речник Київської Митрополії ПЦУ, митрополит Євстратій, прокоментував рішення Ватикану благословляти гей-пари. Він наголосив, що це рішення не відображає пасторальну турботу церкви і не має відношення до Євангелія.

Наразі, Греція стала однією з перших православних країн, яка схвалила одностатеві шлюби. За цим законом проголосили 176 з 300 депутатів.

Джерело: Радіо Свобода