Блінкен прокоментував "план перемоги" Зеленського та продовження підтримки України

План перемоги Зеленського та підтримка України
План перемоги Зеленського та підтримка України

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив у телевізійному інтерв'ю, що Сполучені Штати не мають сумнівів у перемозі України у війні з Росією. Він також повідомив, що президент Володимир Зеленський представить свій "план перемоги" президенту Джо Байдену під час візиту до Білого дому.

В інтерв'ю Блінкен нагадав, що Росія намагалася втрутитися у справи України, але зазнала невдачі. Держсекретар також розповів про адаптацію американської допомоги до потреб України, яка триває до цього дня.

Відповідаючи на запитання про можливість ударів по Росії, Блінкен заявив, що США дивляться на те, як Україна ефективно стримує російську агресію. Він також підкреслив важливість підтримки України, пояснивши, що це стосується не лише самої країни, але й всього світу. Блінкен закликав об'єднатися для захисту основних правил та принципів міжнародної системи.

США разом з більш ніж 50 країнами працюють над допомогою Україні та захистом цих принципів. Білий дім також розробляє план Б для продовження військової допомоги Україні.

Читайте також