Блінкен прокоментував плани США щодо України та можливість переговорів з РФ

Американський держсекретар має план для майбутнього України

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що США мають план, який допоможе Україні стати успішною країною в різних сферах. Він зробив це заяву під час розмови з президентом Всесвітнього економічного форуму.

Блінкен підкреслив, що Америка змогла згуртувати країни світу для допомоги Україні, оскільки всі розуміють, що агресія Росії спрямована проти основних принципів світового порядку, а не тільки проти України. Однак він зазначив, що закінчення війни залежить від рішення президента Росії Володимира Путіна.

"Ми змогли об'єднати стільки країн - не лише в Європі, а й за її межами. Країни розуміють, що агресія Росії спрямована проти основних принципів світового порядку. І якщо ми залишимо цей виклик безкарним, тоді ймовірно ... ми матимемо світ, де буде більше, а не менше, конфліктів", - заявив Блінкен.

Держсекретар США також заявив, що плани Путіна щодо України провалилися, а Росія стала слабшою економічно, військово і дипломатично. Він також зауважив, що українці стали більш об'єднаними, а Північноатлантичний альянс зріс у силі завдяки приєднанню Швеції та Фінляндії.

Блінкен підкреслив, що Україна проводить переговори з багатьма країнами щодо підписання угод про безпеку, що дасть їй можливість стримувати агресію. Однак закінчення війни залежить від рішення Путіна.

"Це говорить про те, що Україна проживе і процвітає в майбутньому. Сподіваюся, Путін зрозуміє повідомлення і продемонструє готовність вести переговори, враховуючи основні принципи міжнародної спільноти", - підкреслив Блінкен.

Джерело: Голос Америки