Блокада кордону. Активістка пояснила, чому українці у Польщі не протестують

Масовий протест української діаспори може використовуватися російською пропагандою та погіршити відносини між Україною та Польщею. Таку думку висловила Наталя Панченко, лідерка організації "Євромайдан Варшава".

Я особисто вважаю деструктивним і таким, що зіграє на руку російській пропаганді, якщо ми просто виведемо діаспору на кордон чи ще кудись і зробимо антипротест. Не це є метою нашої організації. Такі дії до всього ще б погіршили стосунки Києва та Варшави. Ми за добросусідські, дружні відносини. Врешті-решт, це наш найближчий сусід і партнер у цій війні

Панченко додала, що проблема з протестами на кордоні потребує часу та терпіння. Вона наголосила, що діаспора - це звичайні люди, які встигають відстоювати інтереси України після роботи.

Представниця української діаспори розповіла, що до другої річниці повномасштабного вторгнення 24 лютого відбулася масштабна акція, в якій взяли участь понад 20 тис. людей.

Панченко наголосила, що організація провела понад 150 акцій в Польщі, інші діаспори не здатні на таке. Найбільші акції мали приблизно 20-30 тис. учасників.

Правозахисниця заявила, що у Кракові протести йдуть щодня, але українські ЗМІ про це не пишуть достатньо часто.

Представниця української діаспори додала, що представники організації написали петиції і листи, а також зустрічалися з політиками щодо блокування кордону.

Нагадаємо, Європейська комісія наступного тижня представить нові законодавчі пропозиції для задоволення вимог фермерів-протестувальників. Уряд України погодиться на обмеження у торгівлі з ЄС, якщо Євросоюз припинить експорт сільськогосподарської продукції з Росії.

Також варто зазначити, що на мітингу польських фермерів у Варшаві відбулися сутички з поліцією, яка в результаті дістала поранення, а десяток людей було затримано.

Польські фермери анонсували нову акцію, яка триватиме до 30 квітня і розпочнеться поблизу пункту пропуску "Гребенне", що навпроти українського пункту "Рава-Руська".

Читайте також:

  • Блокада кордону: чому мовчать українці у Польщі
  • Зерно, висипане на землю. Нардеп Княжицький пояснює, чому не варто хапатися за серце
  • Чому польські фермери обрали кордон України?
  • Хто стоїть за "польськими фермерами"?
  • Протести фермерів на кордоні. Хто правий?