Блокада кордону: уряд Польщі повідомив, коли розпочне переговори з фермерами

Починаються переговори між урядом і фермерами щодо блокади кордону

Заступник міністра сільського господарства Польщі, Міхал Колодзейчак, оголосив про початок переговорів з фермерами щодо блокади кордону. Зустрічі заплановані на понеділок, 26 лютого. Зараз, за його словами, це будуть перші переговори такого роду за останні 30 років. Колодзейчак також заявив, що міністерство має намір досягнути згоди з фермерськими групами.

«Створення певної дорожньої карти, встановлення термінів для вирішення майбутніх проблем, оскільки це не є політична акція, а стратегічна акція, яка має привести до того, що через два місяці таких проблем не буде», – заявив він.

Колодзейчак зазначив, що самі фермери, які протестують на кордоні, визначать своїх представників для участі у переговорах з урядом. Він підкреслив, що ці представники точно не будуть профспілковими лідерами, які ведуть політичну діяльність. Заступник міністра також обіцяв, що до кінця тижня він повідомить про місце проведення зустрічей.

Раніше президент України Володимир Зеленський звернувся до уряду та президента Польщі Анджея Дуди у зв’язку з польськими протестами. Польща загрожує продовжити обмеження на імпорт з України. Заступник міністра сільського господарства Польщі, Міхал Колодзейчак, попередив, що якщо не буде співпраці з української сторони, то Польща може введе одностороннє ембарго на імпорт сільськогосподарських товарів з України.

Читайте також:

  • Зерно, висипане на землю. Нардеп Княжицький пояснює, чому не варто хапатися за серце
  • Протести фермерів на кордоні. Хто правий?
  • Блокада на кордоні з Польщею. Протестувальники показали своє обличчя
  • Криза на кордоні з Польщею. Що буде далі
  • Протест фермерів: розсипане на залізниці українське зерно та нові умови