Bloomberg: кубинці їдуть на війну проти України через щедрі виплати і паспорти РФ

Кубинці готуються до війни проти України
Кубинці готуються до війни проти України

Громадяни Куби продовжують виїжджати до Росії, щоб приєднатися до війни проти України, незважаючи на спроби уряду в Гавані припинити вербування. Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що добровольці записуються через неофіційні канали, і загальна кількість учасників бойових дій, ймовірно, становить кілька сотень, але точна кількість складно визначити.

За даними джерела агентства, щедрі виплати, запропоновані російськими військовими, приваблюють збіднілих кубинців приєднатися до війни, оскільки карибська країна бореться з відключенням електроенергії та нестачею продуктів харчування через економічну кризу, що призвела до масової міграції і вуличних протестів.

Деяких кубинців також приваблює можливість отримати російський паспорт після того, як російський президент Володимир Путін у січні підписав указ, який дозволяє іноземцям отримати громадянство в обмін на службу на війні.

У той же час, Міністерство оборони Росії, посольство Куби у Вашингтоні та Міністерство закордонних справ у Гавані не надали коментарі на запит агентства.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях помічено завезення ще одних найманих бійців Кремля. Бойовники з Куби та Непалу були помічені в різних регіонах.

Раніше повідомлялося, що влада Куби повідомила про розкриття злочинної мережі торгівлі людьми, члени якої змушували кубинських громадян воювати на боці Росії в Україні.

Читайте також