Bloomberg назвав європейську країну, в якій буде зернова криза

Зернова криза в Європі
Зернова криза в Європі

Франція стикається з найгіршим урожаем пшениці за останні 40 років через надмірні дощі. За даними Argus, виробництво може знизитися до 25,2 млн тонн, що на 27% менше за середній показник за п’ять років. Погані погодні умови вплинули на врожайність та якість посівів у багатьох регіонах.

Увесь сезон ці погодні умови створили проблеми для зернових культур по всій Європі. Мінулого тижня французькі фермери звернулися до уряду з проханням надати фінансову допомогу через катастрофічний врожай.

Цитата:

«Ми повинні повернутися до 1983 року з його 24,5 мільйонами тонн, щоб знайти такий низький врожай у Франції. Вся французька зернова галузь повинна постраждати від наслідків цього історичного падіння виробництва», – сказав директор Argus Media France Готьє Ле Мольгат.

У цьому році загальне виробництво зернових та олійних культур складатиме близько 74 млн тонн, з них 52,4 млн тонн припадатимуть на зернові та 21,7 млн тонн на олійні культури. Це на 10% менше, ніж у році 2023, коли було зібрано 82 млн тонн врожаю.

Читайте також