Bloomberg: США та НАТО готують відповідь на військову співпрацю РФ та КНДР проти України

Провокаційні дії РФ та КНДР у Східній Європі
Провокаційні дії РФ та КНДР у Східній Європі

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив про "дуже, дуже серйозну" ситуацію, пов'язану з можливістю відправки північнокорейських військових в Україну. За даними Білого дому, наразі в Росії проходять підготовку близько 3000 військовослужбовців з КНДР.

За документами південнокорейської розвідки, які були передані союзникам та з якими ознайомилося видання Bloomberg, перша група з 1500 бійців елітного спецназу вже проходить навчання на Далекому Сході Росії. Це частина запланованого контингенту, який може досягти 10 000 північнокорейських солдатів.

Південна Корея представить розвідувальні дані на засіданні Північноатлантичної ради НАТО в понеділок. За інформацією джерел, знайомих із ситуацією, серед можливих відповідей Альянсу розглядається посилення підтримки України та розширення партнерства в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Експерти припускають, що відправка тисяч північнокорейців як бойових підрозділів в Україну може спонукати Південну Корею надати Києву більш пряму підтримку, включаючи летальну зброю, чого Сеул досі уникав.

Президент Зеленський заявив, що КНДР направить військових в Україну вже за кілька днів.

Читайте також