Богдан Львов програв апеляцію в поновленні на посаду судді Верховного суду

Богдан Львов програв апеляцію в поновленні на посаду судді Верховного суду

Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив Богдану Львову у поновленні на посаді судді Верховного суду. Про це повідомляє фундація Dejure. За рішенням суду, він був звільнений на підставі листа СБУ про наявність у нього громадянства Російської Федерації.

Щойно, 12 червня, Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив у поновленні Богдана Львова у штаті Верховного Суду. Колегія суддів за головування Андрія Кучми підтвердила законність звільнення Львова на підставі листа СБУ про наявність у судді громадянства РФ і ухвалила рішення на користь України, а не Росії

Богдан Львов може подати касаційну скаргу щодо цього рішення, а також звернутися до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ). У квітні Шостий апеляційний адміністративний суд оголосив перерву в розгляді цієї справи і відклав рішення до травня.

Зауважимо, що журналісти виявили російський паспорт у Львова ще у вересні 2022 року. Він тоді стверджував, що це спроба його дискредитації.

Київський окружний адмінсуд раніше поновив Богдана Львова на посаді судді Верховного суду, але це рішення ще не набуло чинності. Якщо апеляційний суд підтвердить це рішення, Львов буде поновлений на посаді з початку жовтня 2022 року і отримає компенсацію.

Читайте також: